Ebatavalisi kohvi kasutamise viise

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igapäevaseid kohvisõltlasi on tohutult palju, kuid enamik meist pruugib kohvi vaid joogina. Shine.yahoo.com pakkus huvitavad võimalused, kuidas kohvist kõike võtta.

Kohv matab edukalt ebameeldivad külmkapiaroomid. See imab endasse teised toidulõhnad ja tekitab kohviisu neile, kes kipuvad hajameelsusest näksima ja paotavad õhtuti külmkapiust. Samuti saab nõnda asjadelt haisu ära, kui panna ese koos lahtise kohvipurgiga suletud kotti.

Kallid tselluliidikreemid sisaldavad enamasti kõik üht sama komponenti - kofeiini. See soodustab rasvade ainevahetust ja vähendab silmatorkavaid rasvamügarikke naha all. Tee ise oma kreem: sega soe kohvipaks kookosõliga ja hõõru see ringjate liigutustega nahale, loputa maha mõne minuti pärast.

Samal põhimõttel toimib kohvipuru ka naha pinguldajana ja puru tekstuur aitab maha hõõruda surnud naharakke. Tee ise kohvipõhine nahakoorija: lisa kohvipurule teelusikaga oliiviõli ja tilgake eeterlikku õli.

Mõne toiduaine (näiteks küüslaugu, lõhe, koriandri) lõhn on söögivalmistamisel mõnus, aga hiljem on see kätel tunda ka pärast korduvat pesu. Hõõru kätele kohvipaksu ja loputa maha ning kätele jääb meeldiv lõhn.

Kohvipaks sisaldab fosforit, magneesiumit, vaske ja kaaliumi. Seetõttu lisavad paljud aednikud seda kompostile. Samuti võid kohvipaksuga väetada taimi, mis armastavad happelist keskkonda. Sellised taimed on näiteks asalead, mustikad ja rododendronid.

Ergutavat jooki soovitatakse sageli ka juuste raviks, et neid eriti läikima panna. Keeda potitäis kanget kohvi. Kui see on jahtunud, lisa oma kuivadele ja puhastele juustele ning loputa maha paarkümmend minutit hiljem. Parima tulemuse saad, kui teed seda kord nädalas.

Kohvi naturaalsed pigmendid teevad sellest suurepärase loodusliku värvi. Värvi sellega kangast, paberit, lihavõttemune või isegi oma juukseid. Muidugi ei ole see värv kindel ja võib määrida, seega ei tohiks kohviga värvitud rõivaid tihti pesta. Eelnevalt mainitud ravikuur juustele võib neid mõneks ajaks tumedamaks toonida.

Kohv sobib hästi ka sipelgatõrjena. Pudista kuivatatud kohvipaksu probleemsetesse kohtadesse majas, kus oled märganud sipelgaid. Kui aeda tekib sipelgapesa maja lähedale, siis vala kannutäis kohvi otse sipelgapessa.

Kui kassid käivad su maitseainepeenardele oma häda tegemas, puista kohvipaksu aeda laiali.

Kuna kohv on kergelt poleeriv ja happeline, sobib see isegi puhastusvahendiks. Proovi kohvipuruga küürida köögipindasid, pliiti ja külmkappi. Kasuta puru eraldi või lisa nõudepesuvahendit.

Lahustava kohviga saab edukalt peita kriimustusi puidust mööblil. Niisuta kohv kuuma veega pastalaadseks ja hõõru seda kriimustustele. Vajadusel korda tegevust, kuni kriim värvub samasuguseks, nagu puit selle ümber.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles