7 levinud treeningujärgset viga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Need on ekspertide sõnul seitse levinud viga, mida kiputakse treeningujärgselt tegema.

1. Vähene uni

Personaaltreener Courtney Roselle paneb südamele, et uni on kehale puhkamiseks vajalik. «See on aeg, mil lihased saavad taastuda ja keha puhata, nii vaimselt kui füüsiliselt,» sõnab ta. Treeningujärgsel ööl oleks hea magada vähemalt seitse tundi.

2. Valgukokteil

Personaaltreener Stan Dutton sõnab, et pärast trenni ei pea esimese asjana valgukokteili järele haarama. «Kui sa sööd päeva jooksul piisavalt valku, on treeningujärgne proteiin üleliigne. Näiteks kui alustad pühapäeva spinningu tunniga ja lähed sealt otse brunchile, ei ole mingit vajadust vahepeal proteiinikokteili järele haarata. Tarbi parem valgurikast päris toitu,» soovitab ta.

3. Kohvi haaramine vee asemel

Personaal​treener David Middleton sõnab, et ta näeb paljusid inimesi pärast trenni kohvi järele haaramas ja seda ei peaks tegema. Pärast trenni vali esimesena vesi ja alles siis kofeiin. Isegi, kui oled hommikul vara jõusaalis ja pole veel kohvi joonud.

4. Venitamise unustamine

Treener Jonathan Tylicki sõnab, et üks suurimad treeningujärgseid vigu, mida ta näeb inimesi tegemas, on venitamise ärajätmine ja rühmatrennist enne venitusosa lahkumine. «Venitamine aitab ennetada lihasvalu, aitab lõõgastuda närvisüsteemil, arendada painduvust ja liikuvust,» tuleb ta meelde.

5. Söömise vältimine

Paljudel inimestel on eesmärgiks kaalukaotus ja seoses sellega püüavad nad vähem süüa. Tegelikult pärast trenni mitte söömine hoopis raskendab kaalu kaotamist, röövib energiat ja aeglustab ainevahetust.

6. Süsivesikutest loobumine

Pärast trenni pööratakse palju tähelepanu valkudele, aga süsivesikud on samuti olulised. «Süsivesikud on tähtsad, sest aitavad taastada lihaste glükogeenivarusid ja ainult niimoodi on kehal võimalik lihaseid kasvatada. Pärast treeningut tuleks süsivesikuid ja valke kombineerida. 

7. Ebaühtlane rütm

Personaaltreener Ashley Walter soovitab trennid enda ajakavasse kirja panna ja mitte vabandusi otsida. Pigem võiks trennis käia sagedamini ja lühemat aega, kui teha nädalas üks ja väga pikk trenn, vahendab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles