Uuring: kolm üllatavat põhjust, miks 18–34-aastased kondoome väldivad (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergejs Rahunoks / PantherMedia / Scanpix

Hoolimata kaitsevahendite olemasolust, on suguhaiguste levik Ameerikas üha suurenev probleem. Inimesed leiavad üllatavaid vabandusi, miks mitte kondoome kasutada.

Sel aastal on Ameerikas oodatav suguhaigusega nakatujate arv ligikaudu 20 miljonit inimest. See number on viimaste aastatega märgatavalt tõusnud, hoolimata kaitsevahendite olemasolust. 

Cosmopolitan viis koostöös Power to Decide'i organisatsiooniga läbi uuringu, millest selgus, et inimesed lihtsalt ei kasuta vahekorra ajal kaitsevahendeid. 61 protsenti vastanutest sõnas, et nad kasutaksid kondoomi, kui teaksid, et partneril on suguhaigus. Teised 60 protsenti väitsid, et nad kasutavad kondoomi väga harva ja mis kõige üllatavam – tervelt 50 protsenti väitis, et nad pole mitte kunagi kondoomi kasutanud.

Kolm kõige levinumat põhjust, miks 18–34-aastased ameeriklased kaitsevahendeid ei kasuta:

1. «Ma ei muretse suguhaiguste pärast»

Jättes välja naised ja mehed, kes üldse ei seksi või paarid, kes üritavad rasestuda, vastas suurem osa uuringus osalejatest, et nad ei kasuta kondoome, sest nad ei ole suguhaiguste pärast mures. Neid ei hirmuta isegi HIV.

Kuigi suguhaigused nagu klamüüdia, gonorröa ja süüfilis on antibiootikumide abil ravitavad, on terve hulk sugulisel teel levivaid infektsioone, mis jäävad märkamatuks ja mida ei diagnoosita, mis tähendab, et nad võivad põhjustada viljatust. 

2. «Mu partner ei öelnud, et peaksime kondoomi kasutama»

33 protsenti uuringus osalejatest ütlesid, et kasutavad kaitsevahendit ainult siis, kui partner seda nõuab. 72 protsenti tõdesid, et nad austavad partnerit, kes tahab kondoomi kasutada. 

3. «Ma vihkan nende ära viskamist»

Nii uskumatu kui see ka pole, on kondoomi äraviskamine osa inimeste jaoks nii ebamugav, et nad ei kasuta seda üldse. Huvitav on ka tõsiasi, et seda vabandust kasutasid rohkem naised kui mehed. 

Allikas: Cosmopolitan

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles