Kas avokaadosid tohiks sügavkülmutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Imants Ozolins / PantherMedia / Imants Ozolins

Kas osta iga kord täpselt küpsenud avokaado või osta toores ja oodata? Ehk on ka kolmas variant?

Toitumisspetsialist Cara Harbstreet räägib, et avokaadode puhul on kerge lasta neil üle küpseda. Et mitte toitu raisku lasta, eelistab Harbstreet enamus asju külmutada. Kas ka avokaadod kannatavad külmutamist või peab neid ostma vahetult enne kasutamist?

Spetsialisti sõnul võib avokaadosid sügavkülma panna küll, kuid sellel on konks. Jäätudes muutub avokaado konsistents ning kreemjast sisust võib alles jääda pigem vesine. Lisaks võib jäätumine vilja värvi pruunikaks muuta, vahendab Women's Health. «Pruunikas värv on avokaadodel hapnikuga kokku puutudes kiire tekkima,» selgitab spetsialist. 

Kuigi vilja konsistents muutub, saab seda üles sulatades edukalt kasutada nii leival kui smuutides. Et vältida pruuni värvi, pane pooleks lõigatud avokaado õhukindlasse kotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles