«Aidake! Mu naine hakkab sünnitama poolel teel haiglasse.» (1)

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal 2

Häirekeskuse numbrile helistab ärevuses mees, kes kihutab oma viimaseid hetki raseda naisega haigla poole. Peagi mõistab ta, et õigeaegselt nad kohale ei jõua. 

Täna kell 21.30 toob dokumentaalsari „112 - Saatuslik hetk“ Kanal 2 ekraanile uskumatu loo kangelaslikust pereisast, kelle õlul oli tol hetkel kogu vastutus nii oma naise kui ka veel sündimata lapse elu eest.

«Ma arvan, et iga häirekeskuses töötav meedik on ühe korra vähemalt võtnud sünnituse vastu läbi telefoni,»  ütleb tol päeval valves olnud Häirekeskuses meedik Kadri Paakspuu.

Ka kauaoodatud sündmus võib tabada ootamatult. Ühel päeval peavad Priit ja tema lapseootel kaasa Liisi kiirustama pea 70 km kaugusel asuva Tartu poole, et nende poeg saaks sündida turvaliselt haiglas, arstide järel valve all.

Poolel teel saab aga selgeks, et haiglasse ei jõuta. Nüüd oleneb kõik vaid isa ja Häirekeskuse töötajate koostööst.

«Kui me juba kuskil poole maa peal olime ja need valud lihtsalt nii tugevad olid, siis ma teadsin, et ok, nüüd ma sünnitan autosse, et kiirabi ilmselt vastu ei jõua ja siis ma ei mäleta väga sellest midagi. Mul oli ilmselt mingi šokk,» meenutab Liisi.

Ühel hetkel ühendus isaga katkeb. Telefonis on kuulda vaid ärevust tekitavat ühtlast tooni.

Kuidas täpselt olukord lahenes, seda näeb täna kell 21.30 Kanal 2 dokumentaalsaates «112 – Saatuslik hetk».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles