Kuidas kõigest 4 minutiga oma heaolu suurendada?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Haara kätte pliiats ja paber ning ole valmis ennast paremini tundma.

Harvard Medical Schooli teadlased viisid hiljuti läbi internetipõhise uuringu, kus 500 inimesel paluti läbi teha kolm erinevat tekstipõhist harjutust.

1. Õnnelike hetkede meenutamine

Selle harjutuse käigus tuli osalejatel vaadata mõnda isiklikku fotot ja panna paari minuti jooksul kirja nii palju fotoga seonduvat kui võimalik. Milline ilm sel päeval oli? Milline enesetunne oli? Mida sellest päevast veel mäletad? Heade mälestuste meenutamine kutsub õnnetunde taas esile.

2. Peegeldamine

Selle harjutuse käigus oli ülesandeks vaadata tagasi möödunud 24 tunnile ja valida välja vähemalt kaks õnnelikku asja, mis selle aja jooksul juhtusid. Osalejatel paluti head mälestused võimalikult detailselt kirja panna.

3. Roos, okas, pung

See harjutus keskendus raskustega toime tulemisele. Ülesandeks oli valida eelmisest päevast mõni positiivne sündmus ja midagi, mis oli probleemiks. Kirja tuli panna, mida probleemist õppisid ja miks see positiivne on.

Teadlaste sõnul aitavad need positiivsed kirjutamisharjutused muuta enesetunde paremaks. Iga harjutuse sooritamine võttis osalejatel aega keskmiselt neli minutit ja 93 protsenti uuringus osalejatest väitsid, et tundsid ennast koheselt õnnelikumana. Osalejad lubasid ka iseseisvalt rituaalidega jätkata, vahendab Stylist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles