Tegevus, mis kaalu alandamisel efektiivsem kui jõusaal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Aasta esimesed nädalad toovad jõusaalidesse rassima sadu uusi sihikindlaid trennisõpru. Kuid uurimus näitab, et jõusaalist on jõulukilode kaotamisel efektiivsem hoopis muu tegevus.
 

Kui mõte jõusaali minekust tundub sinu jaoks täiesti vastumeelne, tasub kaaluda alternatiivi. Paljud personaaltreenerid on seda meelt, et madala intensiivsusega treeningud (nagu jalutamine) on «sangadest» vabanemisel kõige efektiivsemad.

Personaaltreeneri Megan Takacsi sõnul on rahulikumas tempos liikumine kehale hea mitut moodi. Lisaks südametöö kontrolli all hoidmisele on ka väiksem võimalus end treeninguga vigastada. Tõmpokam 30-minutiline kõnd võib kulutada 100-300 kalorit, kirjutab TheSun. Tunniga võib pühapäevase jalutuskäigu ajal kulutada kuni 600 kalorit. Lisaks on jalutamine tasuta. Seega - sõber kaasa ja jalutama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles