6 põhilist viga, mida kükke tehes tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Kükid ei tundu olevat just kõige keerulisem harjutus, mida kaunima tagumiku nimel teha? Tegelikult tehakse selle populaarse harjutuse juures mitmeid vigu, mis võivad lõhkuda põlved või muuta kogu harjutuse kasutuks.

1. Sa ei pinguta lihaseid piisavalt

Pingutades kõiki alakeha lihaseid enne kükitamist, muudab aja jooksul oluliselt sinu kehakuju. Kui pingutad lihaseid juba enne kükki jõudmist, alustavad ka lihased varem tööd ja iga kükk on oluliselt efektiivsem.

2. Teed kükke pärast kardiotrenni

Kui sinu eesmärk on lihaseid treenida ja tagumikku ning jalgu vormida, võib see viga sulle kätte maksta. Kui jalad on kardiotrennist läbi, ei ole neil vajalikku jõudu efektiivseks jõutrenniks. Tulemused on rasked tulema ja pikapeale langeb ka motivatsioon.

3. Sa ei kükita piisavalt madalale

Et saada sellest efektiivsest harjutusest maksimumi, lasku kükke tehes nii madalale, et reied oleks paralleelselt maaga. Saad end kiiremini toonusesse, kui kasutad ära kogu kükiulatust.

4. Sa ei võta puhkepäevi

Lihased vajavad paranemiseks aega. Lihasvalu tuleb sellest, et oled kiskunud lihaskiud katki. Lihased peavad täielikult taastuma, et saaksid uuesti tsüklit korrata.

5. Sa ei lisa raskust

Oma keharaskusega kükid on alustuseks ideaalsed. Kui aga oled juba kuus kuud kükke teinud, aga progressi vormis ei näe, oleks aeg raskusi lisada. Lihased ehitavad end vastupanuvõime pealt. Sinu kaks viimast kükki peaks olema väga rasked, aga mitte võimatud.

6. Kehahoiak on vale

Et näha kiiremini tulemusi, ei tohi sa end vigastada. Hoia jalad õlgade laiuselt, rind ette suunatult ja põlved varvastest tagapool. Kükitamine peaks tunduma sama loomulik kui toolile istumine.

Allikas: Cosmopolitan

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles