Kohv aitab alla võtta - kui sa pead kellaajast kinni

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Fabrice Michaudeau

Kohv on üks neid väikseid süütuid naudinguid, mis päästab nii mõnegi hommiku, on ideaalne saatja päeval sõbrannaga kokku saades ja maitsev lõpetus lõunasöögile. 

Kohv suudab meid aga veelgi õnnelikumaks teha — ta aitab kaalu langetada eeldusel, et sa jood seda õigel ajal. Kohvis sisalduv kofeiin paneb vaimu erksamalt tööle ja käivitab ka ainevahetuse. Seepärast tasub kohvi juua eriti sel perioodil, kui sul on mõni dieet parasjagu käsil, kirjutab Freundin. 

Kofeiin ei väheda üksnes isu ja nälga, vaid ärgitab keha ka rasva põletama. Selle eest vastutavad eelkõige kaks kohvis sisalduvat hormooni: leptiin ja peptiid YY. Mõlemad annavad kehale tunde, nagu oleks juba piisavalt söödud, seetõttu on lihtsam ka dieediga toime tulla. 

Millal tuleks kohvi juua, et saavutada parim võimalik toime? Asjatundjad soovitavad kahte kuni kolme tassi enne kella kolme pärastlõunal. Seejuures tuleks loobuda nii piimast kui suhkrust, sest need annavad vaid tühje kaloreid ja kahandavad positiivset efekti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles