Kuidas Marie Kondo meetodi abil oma armuelu korda saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Kuigi Jaapani ekspertkorrastaja Marie Kondo on keskendunud eelkõige kodu koristamisele, saab tema fiosoofiat - hoida kinni asjadest, mis rõõmu toovad - edukalt rakendada ka armuelus. 

1. Loobu kohtingurakendustest, mis ei too sulle rõõmu

Kui oled vallaline, kasutad suure tõenäosusega mõnda kohtingurakendust. Ole enda vastu aus ja mõtle, kas see äpp on sulle kasulik olnud või tekitab selle kasutamine pigem negatiivseid emotsioone. Kui nii, siis kustuta see.

2. Teadvusta endale, kuidas ennast tunned

Inimese tundma õppimiseks on vaja temaga näost näkku kohtuda. Su kaaslane võib jutu põhjal tunduda ideaalne, aga tõde selgub siis, kui päriselt näete. Pane tähele, kuidas sa ennast selle inimese seltsis tunned. Kas sul on hea ja kerge olla? On teil põnevaid jututeemasid? Kui tundub, et teil omavahel pigem ei klapi, liigu edasi.

3. Lase oma minevikust lahti

Koristamise puhul soovitab Marie Kondo asjadest loobudes neid tänada, et nad on sinu jaoks olemas olnud. Kasuta sama meetodit ka oma ekside puhul. Enne, kui uute inimestega väljas hakkad käima, mõtle oma minevikule, täna mõttes endisi kaaslasi ja lase minevikust lahti.

4. Vali potentsiaalseid kaaslasi hoolikalt

Sõlmi endaga kokkulepe, et paned kohtingurakenduses «meeldimise» ainult neile inimestele, kellega tahaksid ka päriselt kohtuda, ning seejärel võta endale ülesandeks kõigile kirjutada. Kohtinguekspert Samantha Burns sõnab, et niimoodi pöörad inimestele rohkem tähelepanu ja ei kasuta rakendust hooletult.

5. Ära hoia inimesest kinni, kui sa pole kindel

Kui hakkad kellegagi kohtamas käima ja sa ei tunne ka mõne aja pärast sädet, lase tal minna. Niimoodi teed talle ja ka endale teene. «Mida kauemaks jääd suhtesse, millel sa tulevikku ei näe, seda raskem on lõpuks lahku minna,» selgitab kosjasobitaja Alessandra Conti.

6. Oska väärtuslikku inimest hinnata

Marie Kondo filosoofia kohaselt peaksid pärast korrastamist alles jääma asjad, mis toovad sulle rõõmu. Kui sa leiad kellegi, kes sind tõesti õnnelikuks teeb, ära keskendu tema väikestele vigadele ja heida teda sellepärast kõrvale. «Kui me keskendume asjadele, mida inimene õigesti teeb, mis ta erakordselt ilusaks muudab ja mis tal südamest tuleb, muutb suhe imeliseks,» sõnab kosjasobitaja Justina Victoria.

Allikas: HuffPost

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles