Millistest Eesti väetaimedest teed teha ja miks?

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maret Allikas

Herbaatik Maret Allika ning tee-entusiasti Signe Sillasoo eestvedamisel toimub 02. veebruaril kl 12-14  Telliskivi Loovuskeskuses põnev töötuba «Eesti taimed teetassis», kus saab teada, milliseid kodumaiseid taimi tasub kokku segada ja kuidas kõige paremini teed teha. 

Tee on maailmas vee järel enim tarbitud jook. Töötoas tulebki juttu erinevatest kohalikest väekatest ürtidest, millest saab mõnusat ja tervistavat taimeteed valmistada. Teada saab, kus nad kasvavad ja kuidas mõjuvad. 

Lisaks tuleb juttu sellest, milline on tee valmistamiseks parima kvaliteediga vesi ja kust seda varuda, miks tasub kindlasti eelistada orgaanilist teed ning kuidas teed valmistada ja juua.

Foto: Maret Allikas

Tellliskivi Loovuskeskuses toimuvas töötoas saab igaüks endale kaasavõtmiseks valmistada meelepärase teesegu. Kombineerida saab omavahel sirelit, pojengi, pihlakaõisi, humalat, angervaksa ja mitmeid teisi eesti taimi.  

Foto: Maret Allikas

Telliskivi Loovuskeskuse juhataja Mirjam Aan ütleb, et loovuskeskusest leiab alati midagi huvitavat loovuse arendamiseks. «Soovime anda arendavat kogemust lastele. Korraldame töötubasid, kus lapsed saavad uusi käelisi oskusi ning esinemis- ja improviseerimisjulgust.» Loovuskeskusega on liitunud valgustidisainer Tõnis Vellama, noordisainer Johanna Tammsalu, klaasikunstnik Anne-Liis Leht, keraamik Liisu Arro ja Craftory Nahatöökoda, loetleb Mirjam Aan ja sõnab: «Lisaks teeme koostööd Eesti Kunstiakadeemiaga, pakkudes tudengitele võimalust juhendada töötuba.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles