Avati Eesti esimene üksnes mahetoitu pakkuv söögikoht

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mairo Pajula

Baltimaade suurim ökopood Mahemarket avas täna Eesti esimese üksnes mahetoitu pakkuva bufee-kohviku uues T1 Mall of Tallinn ostukeskuses.

«Inimesi, kes eelistavad teadlikult mahetoitu, on järjest rohkem, ent ometi on võimalused minna restorani mahetoitu sööma väga piiratud. Üksnes mahetoorainest toitu pakkuva bufee-kohviku avamisega tahtsime seda tühimikku täita,» sõnas Mahemarketi üks eestvedaja Tiiu Saks.

Uue mahekohviku menüüs on kõike, alates suppidest ja põhiroogadest ning lõpetades kookide ja saiakestega, mida kokad ja pagar kohapeal valmistavad. «Nii palju kui võimalik, kasutame kodumaist mahetoorainet,» märkis Tiiu Saks ja selgitas: «Mahe tähendab toidu puhul, et toit ei sisalda potentsiaalselt tervisele kahjulikke ühendeid, nagu pestitsiidide jäägid või liha puhul antibiootikumid.»

Bufee-stiilis kohviku kasuks otsustati soovist, et külastaja näeks valikuid oma silmaga ning samas ei peaks kaua ootama. «Kiired toiduvalikud on enamasti ebatervislikud. Oma bufeega tahame tõestada, et kiiresti kättesaadav toit võib olla ka väga tervislik, toitev ja maitsev,» rääkis Tiiu Saks. 

Mahekohviku menüüs on arvestatud ka toitumise erisoovidega, sealhulgas on valikus näiteks paleotoidud, toor- ja veganroad ning gluteeni-, laktoosivabad toidud. Kohvikus on ka uutmoodi supi-bufee, kus supi koostisosad ja puljongi saab klient kohapeal ise valida ning vitamiinirikas supp valmib mõne hetkega kliendi silme all.

Üle 15 aasta mahekaubandusega tegelenud Tiiu Saks nentis, et Eestis on küll restorane, kust saab üksikuid mahetoite ja ka Mahemarket on juba aastaid pidanud mahe vegantoidu kohvikut, kuid puudus üks koht, kust saaks kõike korraga. «Eriline defitsiit on olnud maheliha, kuid tänu sellele, et meil on poes nüüd oma lihakarn, saame me ka kohvikusse maheliha oma poest,» selgitas ta ning lisas: «See on ka peamine tegur, tänu millele saime avada sellise söögikoha, kus kogu tooraine on mahe.» 

Foto: Mairo Pajula
Foto: Mairo Pajula
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles