10 moodust aidata stressis sõpra

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Stress vaevab aeg-ajalt meid kõiki, kuid mida teha, kui näed, et kallis sõber ei tule stressiga toime ja vajab sinu abi?

1. Motiveeri oma sõpra

Ela rolli sisse ja julgusta oma sõpra igapäevaselt. Kirjuta talle hommikul «Sa saad hakkama!» ja tee talle siiraid komplimente. Kui tahad rohkemat, pane kokku motiveerivate tsitaatide kogumik või saada sõbrale õnnitluskaart, kui närvesööv esitlus töö juures saab tehtud.

2. Tehke koos joogat või mediteerige

Kui su sõber pole suuremas jututujus ja vajab lõõgastumist, minge üheskoos joogasse või mediteerimistundi. Pärast saate kogemusi jagada.

3. Tee talle kingitus

Üks parimaid viise kellelegi näidata, et hoolid, on teha talle väike kingitus. Hangi sõbra lemmiksnäkid, hea raamat ja näiteks näomask või kehakoorija ja pane kingitus teele.

4. Aja ta naerma

Naermine on ju teadupärast parim rohi, sest aitab leevendada stressi ja suurendada õnnehormoone. Vaadake koos sõbraga mõnda head komöödiat ja meenutage naljakaid seiku. 

5. Sööge koos hommikust

Kui su sõbral on raske aeg, võib teie ühine hommikusöök kogu päevale uue jume anda. Võrreldes ühise õhtusöögiga, ei sega hommikune koosveedetud aeg ka varakult magama minekut ja uni kulub stressis inimesele ära.

6. Veetke aega värskes õhus

Loodus on parim stressimaandaja. Haarake kohv termosega kaasa ja minge kohviku asemel hoopis välja jalutama. 

7. Ole abiks koduste toimetustega

Stressirohkel ajal võivad argipäevased toimetused nagu kokkamine, toidupoes käimine või koristamine tunduda äärmiselt rasked. Üllata oma sõpra ja kokake koos või käi toidupoest läbi ja varusta teda vajalike asjadega. 

8. Hoolitsege enda eest

Planeeri ühine spaapäev, et saaksite ennast hellitada. Käige maniküüris ja pediküüris ning broneerige näiteks paarimassaaž. Nii saate odavamalt ja kes ütles, et koos sõbraga ei või massaaži minna? 

9. Avalda head mõju

Mõtle hoolega, mida su sõber tegelikult vajab ja käitu sellele vastavalt. Ära palu tal endaga välja minna, kui tead, et tegelikult vajab ta rohkem und, ning ära soovita töölt puududa, kui tead, et tegelikult põhjustab ülemusega rääkimine suuremat stressi. Kui sõber teeb midagi, mis on talle halb, ütle seda. Sa võid küll tahta kõiges toeks olla, aga tegelikult on su sõbral vaja kedagi, kes aitab leida parimad võimalikud lahendused. 

10. Ole hea kuulaja

Parim moodus pakkuda sõbrale tuge on teda kuulata ja esitada küsimusi. Vahel aitab stressiga toime tulla see, kui saad lihtsalt kurta ja südamelt ära rääkida, ilma, et keegi selle eest hukka mõistaks või halvasti vaataks. Küsi sõbralt, kuidas ta ennast tunneb ja ole valmis kuulama, soovitab The Everygirl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles