16-aastane Eesti poiss tunnistab: arvuti rikkus mu rühi!

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Info- ja nutitehnoloogia areng on võtmas hoomamatuid mõõtmeid ja üha enam noori veedab suurema osa oma ajast erinevate ekraanide taga.

Kas hommikust õhtuni virtuaalolendeid tappes või sotsiaalmeedias surfates muutuvad noored aegamisi digitaalseteks dementideks või on see pigem arendav, aju treeniv tegevus? Kas usaldada uut põlvkonda nutimaailma laineharjale surfama või tuleks pigem keelata, piirata, kontrollida?

Elo Mõttus-Leppik naaseb Kanal 2 «Reporterisse» mitmeosalise looga nuti- ja virtuaalmaailma mõjust noortele, millest esimene jõuab eetrisse täna õhtul. Saates räägivad noored tänapäeval üha enam populaarsust koguvatest LAN-pidudest, kus tullakse sõpradega kokku ja mängitakse ilma eriliste puhkepausideta mitu päeva järjest.

16-aastane Johann Mattias tunnistab, et liigne viibimine arvutis rikkus ta rühi. Sõna saavad IT-ekspert Allan Martinson, psühhiaatrid ja koolipsühholoogid, kes nutisõltuvusega igapäevaselt kokku puutuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles