Toidud, mis aitavad unetul paremini magada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Väheseid asju saab võrrelda selle joovastava tundega, kui ärkad hommikul täiesti väljapuhanuna üles. Kosutavast unest võidavad su aju, südame tervis ja kui ka kehakaal. Sa ei pruugi seda ise tähele panna, kuid söömine võib sinu une kvaliteeti päris palju mõjutada.

Hello Healthy näitab ette, millised söögid kõige paremini magades väljapuhkamisele kaasa aitavad.

Banaan

Süsivesikurikkad banaanid toetavad kehas serotoniini tootmist, mis teeb sind rahulikuks ja aitab lõõgastuda. Peale selle on banaanis ka tublisti magneesiumit, mis unele kaasa aitab.

Oad, herned ja teised kaunviljad

Kaunviljasid tasub unetul süüa eelkõige suure magneesiumi sisalduse tõttu, sest see aitab ärevust maandada ja und parandada neil, kelle unetus on põhjustatud magneesiumipuudusest.

Kiivi

Karvane väike kiivi aitab samuti paremini magada. Üks väike uuring näitas, et kui kaks tundi enne magamaminekut kiivit süüa, uinutakse kiiremini. Samuti parandab see une kvaliteeti ja laseb sul kauem magada.

Pähklid

Mandlites ja India pähklites on taas palju magneesiumit, Kreeka pähklites aga lisaks ka melatoniini.

Lõhe

Lõhe on väga hea B6-vitamiini allikas. See mängib kriitilist rolli unehormooni tootmises. Pealegi on lõhes hea kogus valku, mis hoiab kõhu pikalt täis.

Hapud kirsid

Melatoniin on hormoon, mis reguleerib unetsükleid ja aitab paremini magada. Hapukad kirsid on selle saamiseks üks kõige parem allikas. Hooajavälisel ajal võib kirsside söömise asemel juua kirsimahla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles