Õpi selgeks: kõige tõhusam meetod sidruni lõikamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimilõigud.
Laimilõigud. Foto: CLEMENT-MANTION Pierre-Olivier / PantherMedia / Scanpix

Võiks arvata, et sidruni või laimi lõikamine on küll üks kõige lihtsamaid asju, mille peale pole vaja pikalt mõelda. Nuga sisse ja valmis! Tegelikult annab ka seda valesti teha.

Selleks, et tsitrusviljast võimalikult palju mahla kätte saada, tuleb neid esmalt poes õigesti valida, õpetab Oprah. Enamasti jõuavad meie lettidele sellised sidrunid, mis peaksid väga pikka aega säilima. Seetõttu korjatakse neid rohelisena ning hoitakse nädalaid kontrollitud keskkonnas. Selle aja jooksul küpseb  sidrun kollaseks, selle koor läheb õhemaks, peale tekkib vaha ja viljaliha sisse tekib rohkem mahla. Väiksem sidrun võib sisaldada palju rohkem mahla kui suur, kui sel on õhuke koor.

Mahla tegemiseks säilita sidruneid külmikus ja võta need tund aega enne lõikumist toatemperatuurile soojenema. Toasoojas läheb sidrun pehmemaks ja sellest on parem mahla välja pigistada. Kui juhtub, et oled aega valesti arvestanud, siis pista sidrun korraks mikrolaineahju või kasta mõneks ajaks kuuma vee sisse. Seejärel rulli seda kergelt peale surudes laua peal, et sidrun ette valmistada.

Selleks, et sidrunist kõige rohkem mahla kätte saada, lõika esiteks sidruni otsad maha ning alles seejärel lõika see pooleks. Kummastki poolest peaks saama kolm kuni neli sidrunilõiku. Nii on väga lihtne viljaliha koore küljest lahti lõigata ja sellest viimnegi mahl välja pigistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles