Kiire magusalaks: 3 energiapalli retsepti

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva

Lugupeetud maiasmokk! Kui oled ekspress-vahepala otsinguil, mida ilma süümepiinadeta nautida, aga eriliselt mässata ka ei viitsi, siis on need pallid just sinu jaoks. Fantaasial võid lasta aga lennata nii kaugele, kui tahad. 

Kindlasti oled kuulnud energiapallidest või ka õndsusepallidest, nagu mõned neid viimasel ajal nimetavad — the bliss balls. Väikestes kuulides peitub võimas jõud, koosnedes sageli ühest kolmandikust pähklitest ja  kahest kolmandikust kuivatatud puuviljadest, näiteks datlitest.  Seega saad energiat ilma suhkru ja muude lisaaineteta, nii et  magusaisu on vaigistatud, aga süümepiinu ka ei ole. Ning koostisosadega võid mängida nii palju, kui ise tahad — lisa matšat, pistaatsiaid, külmkuivatatud vaarikaid, espressot, kakaonibse ...

Valmis energiapallid säilivad külmkapis umbes nädala. 

Põhiretsept 10 kuulile

Vaja läheb: 

  • 150 g kuivatatud puuvilju, nt datleid, aprikoose, viigimarju, rosinaid
  • 70 g pähkleid, nt kašupähkleid e nn India pähkleid, maapähkleid, mandleid, sarapuupähkleid 
  • Soovi korral kookoshelbeid või kakaod veeretamiseks

Valmistamine:

Õndsusepalle on lihtne teha: blenderda erinevad kuivad koostisosad peeneks, kuni tekib tihke mass. Juhul kui lisad vedelikku, pane see tainasse pärast kuivmassi segamist. Seejärel vormi niiskete kätega väikesed kuulid ja hoia energiapalle vähemalt 30 minutit külmkapis.

Soovi korral veereta valmis kuule kookoshelvestes või kakaopulbris.  

Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva

Maapähkli-šokolaadi-pall

Vaja läheb:

  • 200 g ilma kivideta pehmeid datleid
  • 60 g soolaseid maapähkleid
  • 1 sl maapähklivõid
  • 70 g päevalilleseemneid
  • 30 g kakaopulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 2 sl tšiiaseemneid

Valmistamine:

Pane datlid, maapähklid, päevalilleseemned, kakaopulber, vanillisuhkur ja kaneel blenderisse ja sega umbes neli minutit. Seejärel sega tšiiaseemned sisse. Vormi kätega väiksed kuulid ja pane nad pooleks tunniks külmkappi. 

Brownie-pallid

Vaja läheb:

  • 120 g rosinaid
  • 90 g kreeka pähkleid 
  • 40 g kaerahelbeid
  • 25 g kakaod
  • 20 g vedelat kookosõli
  • 1 noaotsatäis soola
  • 1/4 tl vanilliekstrakti (või jahvatatud vanilli)
  • Soovi korral kookoshelbeid ja kakaod veeretamiseks

Valmistamine:

Kõigepealt peenesta kaerahelbed ja kreeka pähklid mikseris mõnevõrra väiksemaks. Seejärel pane ülejäänud koostisosad sisse ja sega, kuni tekib tihke mass. Vormi pallikesed ja veereta neid kas kookoshelvestes või kakaopulbris. Lõpuks pane külmkappi. 

Retseptid ajakirjast Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles