See Itaalia roog on kuningliku perekonna üks suur lemmik

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Cleaver / AP / Scanpix

Mis on Inglismaa kuningannal ja printsess Dianal ühist Ronald Reaganiga? Peakokk Enrico Delfingher on neile kõikidele teinud rooga, mida ta kutsub kuninganna Victoria risotoks.

Ta leiutas selle retsepti president Reagani juures töötades. Hiljem asus Delfingher Inglismaa kuningliku perekonna juurde tööle (1987–1990), kus arendas retsepti edasi, et see kreemjas krevettide ja parmesaniga roog oleks veel täiuslikum.

Perekond eelistab seda kreemjat risotot kindlal põhjusel – nimelt kuninganna Elizabeth II ei söö pastat. Risoto on ideaalne asendus, et süsivesikute näljas inimesed võiksid kuningannaga õhtustades rahule jääda.

Lisaks on teada, et kuningliku perekonna liikmetel ei ole reisides lubatud mereande süüa, sest risk toidumürgitus saada on liiga suur. Ometigi on neil lubatud neid süüa suletud uste taga, mistõttu on üsna loogiline, et nad naudivad taolisi roogi, kui vähegi võimalik on.

Peakokk Delfingheri sõnul on seda rooga serveeritud tähtsatel üritustel nii Buckinghami palees kui ka Valges Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles