Liigne karvakasv võib viidata haigusele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ülemäärase karvakasvu all kannatab viis kuni viisteist protsenti naistest, kuid teadlaste sõnul pole see pelgalt kosmeetiline probleem - sageli viitab see hormonaalse tasakaalu häirele, vahendab geniusbeauty.com.

Arstide sõnul viitab 70-80 protsenti hormonaalsete muutuste juhtumistest polütsüstiliste munasarjade sündroomile. Selle sündroomi kõrvalnähuks võib olla hirsutism (liigne karvasus) naistel. Paraku on raske öelda, kui paljud naised selle all kannatavad, sest on neid, kes häbenevad arsti poole pöördumist.

Sageli üritavad naised lausa aastaid liigse karvakasvuga ise hakkama saada, selle asemel, et spetsialisti poole pöörduda. Karvasuse põhjusteks võivad aga olla ka kasvajad, kilpnäärme talitluse häired ja hormoonravimid.

Mõõdukat karvakasvu saab edukalt kosmeetiliste vahenditega piirata. Haiglasliku karvakasvu puhul peaks aga võimalikult kiiresti põhjuse välja selgitama, et saaks varakult alustada haiguse ravimisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles