Toitumisspetsialist hoiatab: millega arvestada veganidieediga alustades?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Toitumisspetsialist Rachel Hawkins räägib, mida kogeb keha veganidieedile minnes.

Hawkins rõhutab, et enne veganlusega alustamist peaks iga huviline tegema korralikku uurimistööd. Ta lisab, et kui on soov seda kaalu alandamiseks teha, siis tasuks ümber mõelda.

Toitained ja toidulisandid

On teatud toitained, mida veganid peavad erilise hoolega jälgima. Raud, vitamiin B-12, kaltsium ja oomega-3-rasvhape on toitumisspetsialisti sõnul ehk ühed olulisemad. Kui nende toitainete tarbimine oluliselt väheneb, võivad ligi hiilida tõsised tervisemured.

Kohanemine

Hawkinsi sõnul võib veganluse omaksvõtt olla raske ning vajada planeerimist. Ta soovitab uue toitumisharjumuse võtta üle järk-järgult, alustades ühest-kahest päevast nädalas.

Seedimine

Ei maksa unustada kõhu tervist. Kuna taimne toit on kiudainerikas, siis väga kiire vahetus ühelt toitumiselt teisele võib tekitada kõhus ja seedimises ärritusi. Suurenda enda taimse toidu osakaalu tasapisi ning tarbi piisavas koguses vett.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles