Neli lihtsat nippi, mis muudavad sinu pasta tervislikumaks

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekaterina Fedotova / PantherMedia / Scanpix

Pasta ei pruugi iseenesest olla just kõige tervislikum toit sinu menüüs, kuid on mitmeid nippe, et saaksid seda maitsvat rooga tervislikumaks muuta.

Lisa köögivilju

Köögiviljad ei lisa toidule mitte ainult vajalikke kiudaineid, vaid muudavad sinu eine veel maitsvamaks. Võimalusel soeta kõrge kvaliteediga koostisosi, parim valik on kodumaine toodang.

Valmista kaste nullist

Kastme ise valmistamine ei võta üldse kaua aega. Kõik, mida sa vajad, on oliiviõli ja natukene parmesani juustu. Võid teha ka tomatikastme, oleneb täielikult sinu maitse-eelistustest.  

Kasuta värskeid ürte

Värsked ürdid on ideaalne viis lisada maitset, samal ajal kui kalorite hulk jääb samaks. Katseta näiteks basiiliku või mõne muu meelepärase maitsetaimega.

Kasuta erinevaid pastasorte

Kui pasta on sinu toidulaual sage külaline, siis kaalu valgest jahust pasta asendamist tervislikuma alternatiiviga, näiteks täisterapastaga. Aga miks mitte ka näiteks tatrapastaga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles