Nipid, et kaerahelveste söömine koppa ette ei viskaks

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Kaerahelbed on paljude arvates igav söök, kuid tegelikult on asi sellest kaugel. Jah, paljad kaerahelbed ei ole iseenesest midagi erilist, kuid need on ideaalseks alustalaks, et valmistada midagi äärmiselt maitsvat.

Sa võid nendest valmistada soolase või magusa toidu, võid neid küpsetada või keeta – valik on sinu, sest lõpuks maitsevad kõik kaerahelvestest valmistatud toidud hästi (jah, ma olen nende suur austaja). Ma tahan lihtsalt öelda, et väikeste muudatuste tegemisel, ei saa sul iial nendest kõrini.. või kulub selleks üsna kaua aega.

Kaerahelbed on ideaalne hommikusöök, sest need hoiavad meele erksa ja kõhu lõunasöögini ilusti täis. Ja veel üks ilmatu suur pluss – isegi kõige kogenematum kokkaja saab nende valmistamisega hakkama.

Järgnevad nipid on nii neile, kes juba söövad hommikuti kaerahelbeid, kui ka neile, kes alles kavatsevad sellega algust teha.

Eksperimenteeri erinevat sorti helvestega

On olemas peened kaerahelbed, jämedad kaerahelbed, täistera kaerahelbed, kiirkaerahelbed, erinevate lisanditega kaerahelbed – valik on suur ja lai, midagi sobivat igaühele.

Proovi küpsetatud kaerahelbeid

See on eriti hea sellistel juhtudel, kui soovid hommikusöögi varem valmis teha. Kui küpsetad endale maitsva kaerahelveste vormi, siis hommikul tuleb vaid lõigata endale sealt paras tükk ja oled valmis tööle minema.

Lähtu kaerahelveste valmistamisel oma lemmik magustoidust

On olemas nii palju erinevaid magustoidu stiilis kaerahelvestega retsepte. Armastad porgandikooki, õunapirukat või juustukooki? Natuke guugeldamist ja leiad üles kaerahelvestega retseptid, mis just nendest magustoitudest on inspireeritud.

Lisa oma hommikusöögile soolasust

Sa ei pea kaerahelvestest üldse loobuma, et süüa soolast hommikusööki. Esiteks, kaerahelbed muutuvad soolaseks juba puhtalt tänu soola lisamisele. Kuid on veel mitmeid variante – võid lisad juurvilju, muna, pestot – kõike mida hing ihaldab.

Lisa mõned munavalged

Munavalgete lisamine kaerahelvestesse on ideaalne viis tõsta hommikusöögist saadava valgu kogust. Lisaks muudavad need pudru tekstuuri, mis on samuti vahelduse mõttes positiivne!

Kui sulle meeldivad külmad kaerahelbed, siis proovi müslit valmistada

Sega kaerahelbed pähklite, rosinate ja seemnetega ning ongi müsli valmis. Kalla peale veel piima ja naudi seda lihtsat, maitsvat ja kiirelt valmivat hommikusööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles