Suur pulmastatistika: eestlased sõudsid mullu abieluranda kodanikega 53 eri riigist

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna perekonnaseisuametis mullu abielu registreerinuist vanim peig oli 83-aastane ning vanim pruut 71-aastane. Ühtlasi oli abiellujate hulgas 53 eri riigi kodanikke.

Tallinna perekonnaseisuamet sõlmis mullu 2355 abielu. Abiellumiseks oli soosituim kuu august, mil sõlmiti 426 abielu.

Võrreldes 2017. aastaga esitati 254 abiellumisavaldust rohkem, kuid sõlmiti 110 abielu vähem. Tulenevalt välisriigi kodanike osakaalu kasvust ja eri riikide dokumentide eripärast ei jõua kõik sooviavaldused abielu sõlmimiseni – esitati 2913 abiellumisavaldust, seega 558 avaldust sõlmitud abieludest rohkem. 

Välisriigi kodanikest sõlmiti kõige enam abielusid Venemaa kodanikega, lisaks Ukraina, Valgevene, USA, Gruusia, Suurbritannia, Saksamaa, Brasiilia jpt riikide kodanikega. Abiellujate hulgas oli 53 eri riigi kodanikke. Eksootilisematest riikidest esinesid Costa Rica, Jordaania, Palestiina, Hong-Kong, Taiwan, Vietnam, Korea ja Nepaal.

Noorpaari valitud kohas toimus abielutseremoonia 227 korral. Abielludes võttis 1857 naist mehe perekonnanime, 53 meest tegi otsuse naise perekonnanime kasuks.

Abielu tähtpäevi tähistati Tallinna perekonnaseisuametis pidulikult kümnel korral: kahel korral teemantpulma, seitsmel korral kuldpulma ja ühel korral hõbepulma.

Abielu sõlmimiseks väljaspool Eestit väljastati 537 abieluvõimetõendit esitamiseks 68 eri riiki. Naised taotlesid vastavat tõendit 327 korral ning mehed 210 korral. Eksootilisemad riigid olid Seišellid, Fidži ja Tai.

Tallinna perekonnaseisuamet registreeris mullu 1148 abielulahutust, mis oli 53 abielulahutust vähem kui 2017. aastal. Abielulahutus jäi vormistamata 211 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles