7 toitu, mida kunagi külmutada ei tohiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

Sügavkülm tundub hea lahendus, kuidas toidu ülejääke säästa. Küll aga ei kõlba iga toit külmutamiseks.

1. Avokaado

On kahte sorti inimesi. Ühed usuvad, et kuna avokaado on puuvili, saab seda sama edukalt külmutada. Lihtsalt lõika pooleks, võta kivi välja, purusta ning pista sügavkülma. Teised teavad rääkida, et kui avokaado sügavkülmutada, kaotab see enda siidise tekstuuri ning muutub ebameeldivaks.

2. Sulatatud liha

Kui loomaliha, kana või mereannid on juba üles sulatatud, ei tohiks neid enam uuesti külmutada. Sulades kasvavad bakterid lihal ning liha uuesti külmutades lukustad tõenäoliselt sinna ka bakterid. Erandiks on toidud, mida oled sulatanud külmkapis. 

3. Keedetud pasta

Kui sul jääb pastat tehes toitu üle, ei maksa seda jääkülma panna. Kui selle kunagi üles sulatad, on sul maitsetud veest läbi imbunud makaronid. 

4. Pehme juust

Kui kõvad juustud jäätuvad hästi, siis pehme juust mitte. Pehme juustu tekstuur muutub külmutades ning sulatades ei meenutagi see enam nii väga juustu. 

5. Piim

Kui piimal hakkab säilivustähtaeg lähenema, kuid seda on veel palju üle, ei maksa seda sügavkülma pista. Piima tekstuur muutub üles sulatades ebaühtlaseks ja tükiliseks. 

6. Küpsetatud toidud

Praetud toidud on krõbedad, kuid kui need külmutad, siis jääb krõbedusest hiljem vähe alles. Sulatades saad endale vesise toidu. 

7. Kurk

Kuna kurk sisaldab suuremas osas vett, ei ole kuigi hea mõte seda sügavkülmutada. Muuhulgas võiks sügavkülmast eemal hoida selleri, lehtsalati, suvikõrvitsa ja kapsa. 

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles