Naine stressi küüsis: isegi mees ei taha minuga koos olla, sest kogu aeg tänitan ta kallal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

«Viimasel ajal on tööl olnud nii pingeline, et olen kodus nagu närvipundar. Endal on juba ka häbi, et iga asi jääb mulle hambu ning siis ma tänitan lapse ja mehe kallal,» kurdab naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

«Ma ei saa kuidagi sõnasabast kinni. Proovin küll ennast talitseda, aga see tuleb juba nii automaatselt. Mees teatas eile õhtul, et minuga on võimatu ühes ruumis olla... Ma ei saa aru, mida iseendaga teha või mis on minuga juhtunud?»

Vastab Gordoni Perekooli koolitaja Ly Kasvandik:

«Aeg-ajalt on meil raskeid aegu ja perioode, kui iga väiksemgi asi meid endast välja viib. 

Oma lähedastele tuleks sellest ausalt ka rääkida, öeldes neile mina-sõnumeid. Ütle, kuidas sa end tunned ja milline mõju on sellel tundel ka sinu käitumisele. Kui oled oma seisukorrast ja vajadustest abikaasale ja lastele teada andnud, on suurem tõenäosus, et nad sind mõistavad ja püüavad ka aidata sul sellest olukorrast välja tulla. Vajadusel saate siis üheskoos abikaasaga välja mõelda, mida teha selleks, et saaksid natukene puhkamiseks aega. 

Aeg-ajalt soovime me leida aega ainult iseendaga tegelemiseks. Tahaksime olla natukenegi eemal kõigest, mis tundub meid sel hetkel häirivat. 

Oma vajadusi tuleks kuulata ja neid mitte alla suruda. Näiteks leida see vaba päeva, mis veeta tervisekeskuses või ilusalongis, või teha midagi muud, mis aitab meil uut energiat ammutada ja jõudu koguda.

Olles ise väsinud, närviline ja pahur, ei suuda me pakkuda oma lähedastele seda, mida nad meilt ootavad, kuigi pingutame hambad ristis oma igapäevaseid toimetusi teha.

Siin nagu ei kehtiks see ütlus, et «rääkimine on hõbe ja vaikimine kuld». Andke oma olukorrast lähedastele teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles