Veider põhjus, miks rindadele võivad vistrikud tekkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Isegi masendav, et vistrikud näole tekivad, kuid vahel võivad need välja lüüa ka mujal kehal, näiteks dekolteepiirkonnas.

Rind on tegelikult üks kõige tüüpilisemaid kohti, kus akne välja lööb, selgitab dermatoloog Marnie Nussbaum väljaandes Women’s Health. Ka rinnal olevad rasunäärmed võivad olla rasust ülekoormatud ja poorid umbe läinud. Selle tagajärjel tekib põletik ja mädased vistrikud.

Kõige rohkem on rindadele tekkivate vistrikega kimpus need naised, kel rinnaümbrus palju higistab. Arsti sõnul ei oska sellega paljud arvestada, kuid kergesti tekkivate vistrike puhul tuleks oma pesupesemisvahendid üle vaadata.

«Võimalik, et sul on allergia teatud pesuvahendis sisalduvate kemikaalide või lõhna vastu,» ütleb ta. «Kasuta värvainevaba, lõhnavaba pesuvahendit ja loputusvahendit. Enamasti ongi lõhna- ja värvained need, mis probleemi põhjustavad.»

Kahjuks on sellist pesuvahendit väga raske leida, mis ei sisaldaks ühtki lõhnainet. Ka paljud beebidele tehtud pesuvahendis on lõhnastatud. Seetõttu tuleb akne korral pesuvahendi etikett eriti hoolega üle lugeda, et oma nahka säästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles