Terese Adele Mugasto, neiupõlvenimega Krigul, oli teatrite Endla ja Vanemuine operetisubrett ja ooperisolist. Tema elu esimene armastus ja abikaasa oli tuntud kunstnik ja graafik Hando Mugasto. Pärast mehe traagilist surma sai Teresest laulja ja näitleja, kes jõudis veel kaks korda abielluda.

Naispere pealekäimisel lasi Hando end arstil «põhjalikult läbi kloppida ja viga pole suurt midagi; süda olla ainult selle pika kere kohta väike». Niisiis otsustati 12. juuni õhtul Tallinnast välja sõita, eriti kuna «nüüd ämm pani käed külge ja lubas terveks masseerida, ootan seda aega, vast õnnestub veel enne sõitu», nagu teavitas Hando oma õemeest.

11. juuni oli soe ja lämmatav päev. Tehti viimaseid ettevalmistusi Pariisi sõiduks. Välisreisi piletid olid juba ostetud, rong Tartust Tallinna pidi väljuma kella 10 paiku õhtul. Kuid 11. juuni hommikul tuli Handol uuesti arsti juurde pöörduda, kuna valud südame kohal ei andnud järele ning käimine tekitas sedavõrd raskusi, et Eesti panka valuutat vahetama sõitsid nad koos Teddiga voorimehel.

Kommentaarid
Copy