Kuidas ennetada katkised juukseotsi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Federico Marsicano / PantherMedia / Scanpix

Vahelduvate temperatuuride tõttu on talv juustele raske aeg. Siin on kolm moodust, kuidas ennetada katkiseid juukseotsi.

1. Harja juukseid targalt, mitte kõvasti

Lihtne tegevus nagu juuste harjamine võib samuti põhjustada katkiseid juukseotsi, kui teed seda liiga agressiivselt. Juuksestilist Cash Lawless paneb südamele, et juuksed on õrnad ja sellepärast tuleks neid kohelda delikaatselt. Hea on kuulata, millist häält hari juukseid kammides teeb. Kui see on vaikne, harjad õigesti, kui kuuled kraapivat häält, oled liiga karm. 

Hea on alustada juuste harjamist altpoolt ja liikuda üles, mitte hakata kohe juurte juurest kammima. 

2. Kasuta madalaid temperatuure

Jah, sirgendaja temperatuur on tõepoolest oluline. Mida suurem kuumus, seda kahjulikum juustele. Cash soovitab esmalt alustada madalama temperatuuriga ja kui see ei toimi, siis vaikselt temperatuuri tõsta. «Madalama kuumusega pead sirgendama väiksemate alade kaupa ja see võib kauem aega võtta, aga juukseotstele on see hea,» selgitab Cash.

3. Töötle ainult puhtaid juukseid

Enamasti ei toimi õlid ja kuumus koos hästi. «Kui oled kogemata palsami juustesse unustanud või ei ole seda korralikult välja loputanud, võid juukseid stiliseerimise asemel hoopis küpsetada,» paneb juuksestilist südamele. See omakorda lõhub juukseotsi. Nii et tee kindlaks, et oled kõik hooldustoodete jäägid ilusti välja pesnud, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles