Talveväsimus kimbutab? 10 tervislikku snäkki, mis varustavad sind koheselt energiaga

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekaterina Fedotova / PantherMedia / Scanpix

Kui sinagi tunned väsimust ja tahad käe sirutada neljanda kohvitassi järele, pea korraks hoogu. Siin on 10 snäkki, mis varustavad organismi naturaalsete suhkrutega.

Kohvi joomisest võib küll korraks abi olla, kuid tegelikult on parimaks energiaallikaks süsivesikud, sest nad hoiavad meie organismi glükoositaseme stabiilsena. Küll aga tuleks eelistada kiudainerikkaid ja võimalikult vähe töödeldud süsivesikuid ning tarbida neid koos tervislike rasvade või valkudega, et saada rohkem energiat.

1. Õun + maapähklivõi

See on tervislik snäkk, mis sisaldab naturaalseid suhkruid ja süsivesikuid. Samuti on heaks variandiks apelsinid, banaanid ja viinamarjad.

2. Täisteraleib + valged oad + oliiviõli + ürdid

Kui armastad hummust, aga tahad midagi teistsugust proovida, purusta veerand tassitäit valgeid ubasid ja teelusikatäis oliiviõli ning söö koos täisteraleivaga. Võid leivale lisada ka purustatud peterselli või basiilikut.

3. Röstitud edamame oad

Edamame oad sisaldavad palju kiudaineid ja valku. Võta külmutatud oad, vala üle oliiviõliga, raputa peale meresoola ja musta pipart ning rösti neid 30 kuni 40 minutit, segades neid iga kümne minuti tagant kuni oad hakkavad tumedaks ja krõbedaks muutuma. 

4. Kreeka jogurt + marjad

Kreeka jogurt on ideaalne snäkk, sest ta sisaldab palju valku, kuid tähele tasub panna jogurti suhkrusisaldust. Lisa Kreeka jogurtile peotäis marju.

5. Kodujuust + greip

Lisa kodujuustule greibiviile, et kombineerida kodujuustust saadav valk greibi naturaalsete süsivesikutega.

6. Juustupulgad + pirn

Pirnid on väga suhkrurikkad, kuid sisaldavad ka palju kiudaineid. Hea snäkk on pirniviil kombineerituna rebitavate juustupulkadega. 

7. Mustad oad + mais + avokaado

Mustad oad sisaldavad palju süsivesikuid ja valku ning on heaks energiaallikaks. Sega kokku mustad oad, mais ja avokaado ning kasuta kastmena laimimahla ning pisut purustatud tšillit.

8. Maapähklivõi + banaan

See kombinatsioon ei ole saanud klassikuks põhjuseta. Naturaalsed süsivesikud ja valgud annavad korraliku energialaksu.

9. Kaerahelbed + maasikad

Kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid, mis on südamele kasulikud. Kaerahelvestele tasub lisada maasikaid, mis on naturaalselt magusad ja sisaldavad palju vitamiine.

10. Puuviljasmuuti

Külmutatud marjadest ja Kreeka jogurtist saab hea smuuti, mis on ideaalseks vahepalaks. Kui oled väga näljane, võid lisada ka lusikatäie maapähklivõid.

Allikas: Women'sHealth

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles