Neli levinud viga pesupesemisel, mis rinnahoidja ära rikuvad (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergio Delle Vedove / PantherMedia / Scanpix

Ekspert Cora Harrington selgitab lahti, kuidas me pesupesemisel oma aluspesule liiga teeme.

Üht rinnahoidjat tuleks pesta umbes kahe või kolme kasutuskorra järel, sõltuvalt ka sellest, kui palju sa higistad, rääkis Harrington ajakirjas Oprah. Kandmiskordade vahel võiks anda pesule ühe päeva ka taastumiseks (et kummipaelad õige kuju tagasi võtaks), mis tähendab, et rinnahoidjaid võiks kanda kordamööda.

Tsentrifuugimine rinnahoidjale ei sobi

Aluspesu käsitsi pesemine pikendab pesu eluiga ja kaunist välimust. Isegi õrn pesutsükkel mõjub rinnahoidjale väga karmilt, mistõttu venib see kiiremini välja ja kaotab rinna toestamisel võimekust. Paraku ei ole paljudel meist nii palju aega ega energiat, et pesu käsitsi pesta, mille tõttu tuleb pesu säästmiseks masinpesu ajal võtta appi lisameetmed. Esimese asjana tasub meelde jätta, et kui rinnahoidja pessu panna, võiks selle enne aasadest kinni panna – nii venib see pesu ajal vähem välja. Teiseks võiks rinnahoidjad alati panna pesukotti, mis kaitseb neid pesumasina karmi kohtlemise eest. Ära pese aluspesu kuuma veega ega koos teiste pesudega (voodipesu ja saunalinadega), mis vajavad hoopis teistsugust pesutsüklit. Jäta kasvõi masin pooltühjaks, aga pesu oma aluspesu eraldi õrna tsükliga, et seda pikemalt ilusana hoida.

Aluspesu tahab leebet pesuvahendit

Kuigi suuremale osale pesust sobib pesemiseks tavaline pesuvahend, siis aluspesu jaoks tuleb valida midagi muud. Pesu on väga kergest läbipaistvast kangast, mistõttu võiksid selleks kasutada õrnale pesule mõeldud pesugeeli. Selle asemel võid kasutada ka beebišampooni või Castile seepi. Täida kauss jaheda veega, lisa teelusikatäis pesuvahendit ja kaks või kolm samas värvitoonis rinnahoidjat. Liiguta neid õrnalt ringi, lase veerand tundi liguneda ja siis loputa jaheda veega puhtaks.

Rinnahoidjat ära radiaatorile kuivama pane

Kindlasti ei tohiks aluspesu kuivata kuivatis, sest see venitab pesu väga kiiresti välja, lammutab õmblused lahti ja rikub korvi kuju. Samas peab ka pesu õhu käes kuivatades jälgima, et see ei saaks liialt kuuma. Ära riputa rinnahoidjat kuivama ainult ühest otsast, nii venib see kiiremini välja. Kõige parem on pesule rippumiseks vertikaalne asend. Rinnahoidja võib asetada vabalt ka rätiku peale laiali kuivama. Peaasi, et sa seda ei vääna!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles