Populaarses USA huumoritaskuhäälingus tehti Eestile pikk pai

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linn 04may18 Eesti lipu 134.  aastapäeva tähistamine Sindis. Eesti lipp. Foto Urmas Luik
Sindi linn 04may18 Eesti lipu 134. aastapäeva tähistamine Sindis. Eesti lipp. Foto Urmas Luik Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ameerika huumoriga vürtsitatud veebileht Cracked annab välja ka mitmeid podcast’e ning nende viimases saates vaadati laia maailma ning arutati heade näidete üle, mida võiks ka Ameerika Ühendriikides rakendada. Silma jäime hea näitena meiegi.

The Cracked Podcast on saade, mis selgitab igal nädalal kuulajatele, miks «elus olemine on palju huvitavam, kui inimesed seda arvavad olevat». Stuudios on alati erinevad külalised ning teemad varieeruvad päevapoliitikast ajalooni, kõike lahatakse aga alati huvitavas ja parajalt humoorikas kastmes. Ka nende veebisait kannab sama hõngu ning artiklid, mille tarbeks tehakse tohutul hulgal uurimistööd, on aga sõnastatud vürtsikalt ja naljakaltki.

Saatejuht Alex Schmidtil olid jõulude ajal linastunud episoodis, mis kandis pealkirja «12 suurepärast ideed, mille Ameerika peaks teistelt riikidelt varastama», külas Adam Tod Brown ja Eesti juurtega Nick Wiger. Tosina riigi hulgas, kelle suurepäraseid ideid esile tõsteti, oli ka Eesti. Saates kiideti meie e-arengut, Tiigrihüpet, tasuta wifit ning interneti teel riigiga suhtlemise lihtsust. «See kõlab nii suurepäraselt, et ma kolin hoopis Eestisse,» naljatles Wiger, kelle esivanemad sõja ajal lahkusid. «Nad mõtlesid, et said Wigeritest lahti, aga näe, jälle nad on tagasi!»

Podcastil on üle 300 000 kuulaja ja 2005. aastal asutatud saidil Cracked.com on kuus kolm-neli miljonit page view’d.

Saadet saab kuulata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles