Kuidas muuta üks minut kõige produktiivsemaks osaks oma päevast?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kui sa ei ole veel meditatsiooni enda jaoks avastanud, on aeg võtta vastu väljakutse ja mediteerida iga päev vähemalt üks minut.

Miks sa peaksid mediteerima?

Mediteerimine on rahuldustpakkuv tegevus, mis aitab lõõgastuda, parandada enesetunnet ja vähendada stressi. Juba paar päeva meditatsiooni harjutamist aitab parandada keskendumis- ja tähelepanuvõimet. 

Kuidas alustada?

Selleks, et algust teha, tasub endale eesmärgiks seada mediteerida enamikel päevadel, mitte iga päev. Järjepidevus on oluline, sest mida sagedamini sa mediteerid, seda tähendusrikkamaks ja lihtsamaks see muutub. 

Algajatele soovitatakse mediteerimisega alustamiseks võtta kasutusele vastav rakendus. See võib küll tunduda vastuolulise soovitusena, kuid aitab põhiasjad kiiresti selgeks teha.

Ajaliselt on hea võtta sihiks üks minut, sest nii on latt madalal ja mediteerimine ei tundu nii hirmutav. Enamasti mõtlevad inimesed pärast minutilist mediteerimist, et kui ma seda juba teen, võin sama hästi jätkata. Meditatsiooniõpetaja Cory Muscara selgitab, et just see on murranguline hetk, sest siis jätkad mediteerimisega enda pärast, mitte kohustusest seda lihtsalt teha, kirjutab Men'sHealth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles