Uusaastaentusiastid ummistavad jõusaale: millal saad taas rahulikult trenni minna?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Aasta alguses tõuseb inimeste motivatsioon oma elu muuta ning sellega kaasneb sageli ka lubadus oma keha käsile võtta. Aga kui sa oled üks neist, kes on harjunud treenima, võid olla üsna häiritud sellest, et su tavapärane jõusaal on ühtäkki rühkivaid algajaid täis. Millal ometi saab uuesti rahus treenida?

Jõusaalikett Fitness First saab endale jaanuaris kaks korda tavapärasest rohkem liitujaid, nad on ka märganud, et juba olemasolevad liikmed hakkavad intensiivsemalt treenima just aasta alguses. Nad märgivad aga, et kõige enam uusi liitujaid tuleb hoopis juulikuus.

Eratreenerid on märganud sama trendi. Personaaltreener Flavio Treppner, kes töötab Berliinis, ütles: «Kogemus on bäidanud, et aasta alguses on rohkem nõudlust personaaltreeningute järele. Eriti kõrge on motivatsioon jaanuaris ja veebruaris, kuid see ei jää püsima.» Algajad loodavad ehk paari nädalaga rannakeha vormida, kuid nad ei suuda seda suveni hoida.

Fitnessstuudio esindaja Lena Prautzsch ütles Bildile, et uue aasta alguses on nad märganud tõesti uute liitujate arvu tõusu. «Aasta alguses on motivatsioon kõgel, kuid juba aasta esimese veerandi lõpuks hakkab see hajuma,» sõnas ta, mis tähendab, et juba jaanuari lõpus võib treeningsaalides tühjenemist märgata ning aprilliks on see sama tühi - või täis - nagu tavapäraselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles