Nipid, kuidas iga päev 500 kalorit rohkem kulutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

500 kulutatud lisakalorit päevas tundub ju hea? See on tegelikult lihtsam kui arvatagi oskad.

1. Joo jääkülma vett

Külma vett juues peab keha rohkem energiat kulutama, et seda üles soojendada. Kuus kuni kaheksa klaasi jääkülma vett päevas aitab organismil kulutada kuni 100 kalorit rohkem.

2. Sõbrannaga kohtumisel jalad alla

Vaheta pubi või kohvik sõbrannaga kohtumisel hoopis jalutuskäigu vastu. Juttu rääkides ei pane tähelegi, kui 20 minutiga 100 kalorit kulutad.

3. Seisa laua taga

Küsi tööandjalt lauda, mille taga saad seistes tööd teha. Kõik kontoris tarbitud kohv ja maiused jäävad põletamata, kuna istud 8 tundi toolil. Proovi vahelduseks seismist ning tunned end juba varsti oluliselt paremini.

4. Hommikune trenn

Vaheta õhtune trenn hommiku vastu ning naudi tulemusi. Oled ehk isegi tähele pannud, et hommikul trenni tehes oled ülejäänud päeva näljasem. Kõrge intensiivsusega treening hommikul paneb ainevahetuse tööle ja keha kulutab päeva jooksul rohkem kaloreid.

5. Suurenda proteiinisisaldust

Toidukordi planeerides suurenda enda valkude osakaalu. Proteiin hoiab kõhu kauem täis, kuna seedib aeglasemalt. Tänu sellele tunned päeva jooksul vähem vajadust näksida.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles