«Patumaks» kergitas alkoholihinna Kataris kahekordseks (6)

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Uuel aastal uue hooga. Nii näevad Katari seadused ette, et eilsest alates tuleb  õlle, veini ja džinni eest kaks korda nii palju välja käia. 

Lootusetult soodne pole alkoholitarbimine Kataris kunagi olnud, kuid pärast seda, kui tehti teatavaks, et 2022. aastal toimuvad seal jalgpalli maailmameistrivõistlused, kuulutas valitsus välja uue maksu tervistkahjustavatele toodetele, nii-öelda patumaksu, mis jõustus käesoleva aasta jaanuaris ehk eile. 

Maa ainus alkoholiga kaupleja, Quatar Distribution Company avaldas 30-leheküljelise uue hinnakirja, mille ehtsust tõendas valitsuse pressiesindaja, vahendab JetztDe.

Hinnad on sellised, et veinisõbrad saavad näiteks Lõuna-Aafrika Shiraz' veini 20 euro eest kätte, pudel džinni Bombay Sapphire Gin maksab umbes 80 eurot ja kast Heinekeni õlut (24 pudelit) 92 eurot. Ka sigarettidel ja energiajookidel on topelthind.  Suhkrusisaldusega jookide hind ei tõusnud.

Kataris võib alkoholi osta ja juua vastava tegevusloa saanud baarides, klubides ja hotellides. Avalikkuses on õlle, veini ja napsu pruukimine keelatud. Jalgpalli MMi fännitsoonides on see praeguse seisuga erandkorras siiski lubatud. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles