See sink pole üldse sink, vaid pigem erakordne optiline illusioon

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näeb välja nagu sink, lõhnab ka, on aga hoopis ... suitsuarbuus, mida pakub  New Yorgis asuv restoran Ducks Eatery. See kulinaarne katsetus on müügil olnud viimased pool aastat, ahvatleb päris krõbeda hinna ja vähemalt 30päevase ootenimekirjaga.

Kõigepealt lõikab Ducks Eatery kokk ja omanik William Horowitz ära arbuusikoore. Seejärel marineerib ta tervet arbuusi soola, tammepuidu tuha ja koriandri ning punega maitsestatud soolvees neli kuni kuus päeva. Just tuhk annab viljale selle õige nahkse tekstuuri. Seejärel arbuus pestakse, kuivatatakse viis tundi ja suitsutatakse ahjus kuus kuni kaheksa tundi, kirjutab Seekers. 

Arbuus lõigatakse pealt risti ning lastakse pannil oliiviõli, rosmariini- ja omaenese mahlas kümmelda. Ühest arbuusist peaks jaguma kolmele kuni viiele näljasele sööjale. 

30 päeva ootamist, tengelpungas umbes 66 eurot tasumiseks ja ongi mahlakas hõrgutis käes! Samas kohas on päevamenüüs ka kantaluubiburgerid, hinnaga 14 eurot. «Liha» on muidugi vähem, kuid valmistamismeetod sama.

Maitset kirjeldatakse kui soolast ja magusat, mõne meelest ka kui vahukommi ja tomati ristsugutist, aga kindlasti mitte kui maasinki või värsket arbuusi. Uuri lähemalt videost!

Kui sul on suitsuahi käepärast, siis miks mitte pisut isetegevust harrastada ja arbuus suitsema panna?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles