Miks inimesed uusaastaööl suudlevad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Scanpix

Millal muutus kallimaga uusaastaööl suudlemine normiks ja miks seda tehakse? Pole kahtlustki, et erinevatel populaarsetel filmidel ja sarjadel on selles oma osa, aga tegelikult on see komme pärit juba Rooma keisririigi ajast.

31.detsembri keskööl suudlemine oli tavaks juba Vana-Roomas peetaval festivalil Saturnalia, kus inimesed jõid ennast purju ja pidutsesid (midagi pole muutunud).

Sakslaste ja inglaste rahvapärimuse järgi usuti ka seda, et inimene, kellega sa uuel aastal esimesena kohtud, võib määrata selle kas sinu aasta tuleb hea või halb.

Aja jooksul hakkasid inimesed aastavahetusel suudlema kedagi sellist, keda nad juba teadsid ja kes neile meeldis, kirjutab MSN.

Uus populaarne uskumus on see, et kui sa kedagi aastavahetusel suudled, siis on sinu uus aasta edukas. Kuigi uuel aastal suudlemine on suureks puhutud, siis tegelikult on see oluline ainult siis, kui sina seda oluliseks pead. Kindlasti ei ole mõtet suudelda kedagi lihtsalt seetõttu, et saaks selle suudlusega ühele poole.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles