Kuidas saavutada särav jume külmal talveperioodil?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Talveperioodil nõuab ilusa näonaha saavutamine rohkem tööd, sest vahelduv külm ja kuum ei mõju nahale hästi. Siin on 7 soovitust, mida talvises näohoolduses meeles pidada.

1. Kasuta õhuniisutajat

Talvel on siseruumides väga kuiv õhk, mis tähendab, et ka nahk muutub kuivemaks. Eriti hästi on seda tunda öösel. Hangi enda magamistuppa õhuniistaja, et suurendada niiskustaset toas ja ärgata hommikul särava nahaga.

2. Kasuta öömaski

Kangasmaske on küll mugav kasutada, aga talveperioodil tasub investeerida korralikku öömaski, mis kantakse nahale kogu ööks. Maski kasutamine paar korda nädalas aitab näonaha taas ellu äratada.

3. Niisuta õlidega

Näoõlisid võib näonaha niisutamiseks kasutada aastaringselt, kuid eriti kasulik on see talvisel ajal. Õlid aitavad naha niiskustaset säilitada, hoides samal ajal toksiinid nahast eemal.

4. Loobu kuumast dušist

Külma ilmaga võib kuuma duši all käimine tunduda ahvatlev, aga naha heaolu mõttes võiks eelistada leiget vett. Väga kuum vesi kuivatab nahka.

5. Kasuta SPF-faktoriga tooteid

Kui temperatuur on väljas alla nulli kraadi, võib SPF-faktoriga kreemi kasutamine olla viimane asi su mõtetes. Tegelikult tuleks seda siiski teha, sest ükskõik kui külm väljas ka poleks, päikesekiirgus on kahjulik ja võib nahka kuivatada. 

6. Kasuta hüaloroonhapet

Hüaloroonhape on üks parimaid näonaha niisutajaid. See aitab naha niiskustasakaalu säilitada ja võidelda kortsudega. Kasutades hüaloroonhappe sisaldusega tooteid, saad särava näonaha ka talvisel ajal.

7. Ära unusta vett juua

Jah, me ei väsi seda kordamast. Vee joomine on äärmiselt oluline ja aitab võidelda ka kuiva nahaga. Seda ei tohiks unustada ka külmal talveperioodil, paneb The Everygirl südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles