Selle mehe menüüs on sajandivanused ja vanemad toidud

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: akg-images / akg-images

153aastane kreeker Ameerika kodusõja päevilt, dehüdreeritud juustutükid 1944. aasta hädaabipakikesest, 75 aastat vanad täisteraküpsised, Itaalia sõdurite normi-pastasupp — nämma? 

Kas sa oled kunagi mõelnud, mida üldse sõdurid lahinguväljal, mägedes või merel sõid? Üks mees januneb suisa pööraselt selle teadmise järele ja on asunud erakordse innuga toitude kallale, mille säilivusajad on ületanud ilmselt kõikvõimalikud «parim enne» kuupäevad. 

Steve1989MREinfo on tegelaskuju, kes sööb sõjaaegset normitoitu vabatahtlikult kaamera ees ja tema YouTube'i kanal on enesestmõistetavalt ülipopulaarne. 

See suurepärane uurija on kogunud üle saja erineva MRE ehk toiduratsiooni, millega on silmi nuumanud juba üle 117 miljoni vaataja, kirjutab FineDiningLovers. Senini kõige vanem «kuivik» on 153aastane, kuiv kreeker, mis leiti 1863. aasta Ameerika Kodusõja toidupakist, mille lõhna ta kirjeldas kui  «vanu raamatuid» ja «koitõrjepalle», mis muidugi ei takistanud tal ampsu võtmast. 

Foto: akg-images / Jean-Pierre Verney / akg-images / Jean-Pierre Verney

Õigupoolest pistab ta suhu kõike, mis «läbib mõistliku visuaalse, lõhna- ja maitsetesti.» Juhtub toit pisut veidralt lõhnama, siis alustab Steve väga tasapisi, nagu näiteks siis, kui ta üritas süüa 1944. aasta kuivtoidupakist pärit juustu (mille söömist ta ei suutnud siiski jätkata). 

Paljud tema toidunäidised on oma tähtaja ületanud nagu puuderjas juust või Teise maailmasõja aegsed kirmetanud küpsised, aga tundub, et ta on õnnesärgis sündinud. Vaata videost, kuidas ta proovib venelaste guljašši või prantslaste jaanalindu jõhvikakastmes! Siiski on kohane vast öelda, et ära proovi seda kodus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles