Lahhentagge Ösel Dry Gin võitis kuldmedali ICSEA rahvusvahelisel käsitööjookide tootjate konkursil

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Virki

2018. aasta džinniks kuulutati ICSEA võistlusel iirlaste Dublin City Gin Company jook Dublin City Gin, mis kogus enim punkte. 2018. aasta avastuseks nimetati aga Huckleberry Gin, mida toodab Finest Beverages GmbH Saksamaalt. Kuldmedali väärilise Ösel Dry Gini tulemuseks kujunes 92% maksimumist.

ICSEA ehk International Craft Spirits Excellence Awards konkurss toimub Amsterdamis, hollandlaste kuulsa kadakajoogi, jenever'i sünnikohas. Võistlusel osales 23 džinnitootjat kümnelt maalt. Žürii hindas pimetestide käigus jookide maitset puhtalt ja toonikuga, nende lõhna ja väljanägemist. 

 «Tänaseks on selja taga kolm aastat looduses — taimede korjamist, katsetamist ja loomulikult palju magamata öid. Olen meie pudelisse pannud kõik oma oskused ja teadmised ning ennekõike taimed, mis maitsevad nagu Saaremaa,» ütles ettevõtte asutaja Maarit Pöör. Lahhentagge Ösel Dry Gin valmib Saaremaa loodusest käsitsi korjatud ürtidest ja Eesti rukkipiiritusest. Ettevõte destilleerib oma džinni Belgias, kuid uuel aastal algab tootmine Kuressaares.

Kui Lahhentagge džinn 2017. aasta suvel kaupluselettidele jõudis, oli tegemist esimese Eesti käsitöödžinnide väiketootjaga. Tänaseks on turul pool tosinat kohalikku džinni väiketootjat. 

«Džinnirevolutsioon on Eestisse jõudnud! Eks meie tegemisi on maailmas juba märgatud, aga see esimene kuldmedal annab sellele selgelt kaalu juurde,» ütles Pöör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles