Uuring näitas, kes saavad uue aasta lubadustest kinni pidamisega paremini hakkama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Grigoriev / Panthermedia / Scanpix

Jõulud on möödas ja aasta saab kohe läbi. Vaikselt hakatakse juba mõtlema, kuidas uus aasta vastu võtta. Paljud annavad selleks puhuks lubadusi, kuidas ühel või teisel moel oma elu paremaks muuta. Isegi kui me teame, et reaalselt on neid lubadusi väga raske täita.

Enamasti lubatakse kaalust maha võtta, rohkem trenni teha, raha säästa ja reisima minna. Sageli jäävadki need lubadused vaid jutuks ja mõne aja pärast läheb elu jälle oma vana rada pidi edasi. Miks see siis mõnel üldse ei õnnestu? Värskest küsitlusest tuleb välja, et osati sõltub see inimese soost, vahendab Prevention.

25 000 inimese seast tehtud küsitluses uuriti, kui paljud neist möödunud aastal uue aasta lubaduse andsid ning paljud ka selle lubaduse täitsid. Vastustest selgus, et lubaduse oli andnud 21 protsenti inimestest, kellest omakorda 41 protsenti olid oma eesmärgi täitmisel edukad.

Huvitaval kombel tuli aga ühtlasi välja, et naised annavad kergekäelisemalt uue aasta lubadusi kui mehed – 24 protsenti versus 18 protsenti. Ja kuigi mehed lubavad harvem, jäävad nad suurema tõenäosusega endale kindlaks kui naised. Vastanutest täitsid oma lubaduse 51,5 protsenti meestest ja 42,6 protsenti naistest. Eriti hästi õnnestus lubaduste täitmine eakatel meestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles