Hambaarst hoiatab: suurimad vead hambapesul (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Doktor Mark Hughes räägib, millised on hammaste pesemisel suurimad vead.

Loputamine

Kuigi enamus inimesi loputavad pärast hammaste harjamist suud, ei tohiks arsti sõnul seda ülemäära praktiseerida. Tugev loputus peseb hammastelt maha ka head asjad, mis hambapastas leiduvad. Arst soovitab lasta hambapastal pisut mõjuda ning mitte liiga tugevalt veega loputada.

Suuvesi

Suuvesi sialdab enamasti alkoholi, mis kuivatab suud. Kuiv suu annab vaba tee bakterite kasvule, mis on täpselt vastupidine selle toote eesmärgile. Kui pesed hoolikalt hambaid, eemaldab see niigi bakterid ning suuvett pole vaja.

Keel

Hughesi sõnul pesevad keelt vähesed, kuid seal leidub hulganisti baktereid. Keelele jäänud bakterid tekitavad suus halba lõhna.

Loobu söest

Söebaasil tehtud hambapastad on viimasel ajal eriti populaarseks muutunud ning lubavad lisaks puhastamisele ka valgendavat efekti. Arsti sõnul ei tasu söebaasil tehtut üldse hammastel kasutada. «Kui sa ei kavatse sellega just autot puhastada, tasuks see ostmata jätta,» räägib ta.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles