Kas teadsid, et sa ei tohiks toidunõusid enne masinasse panekut loputada?

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Oled mõistnud hukka neid inimesi, kes lihtsalt keelduvad nõusid enne masinasse panekut loputamast, sest sinu arvates on mustade nõude masinasse panek rõve? Paljud on loputamise vahele jätnud võib-olla puhtalt laiskusest, kuid tegelikult on olemas reaalne põhjus, miks selline teguviis on õige.

Eksperdid soovitavad nõudelt eemaldada vaid suured toidutükid, mitte neid üleni veega loputada. Ensüümid, mida enamik pesuaineid sisaldavad, on disainitud haakuma toiduosakestega. Kui toiduosakesi pole, siis ei ole ensüümidel ka millelegi kinnituda, kirjutab Food and Wine.

Eksperdid lisavad, et nõude loputamine võib mõnel juhul olla ka keskkonnakahjulik. Mõningatel nõudepesumasinatel on valikus selline programm, mis teeb kindlaks, kui määrdunud sinu nõud on – sellisel juhul on käsipesu täielik aja ja vee raiskamine.

Kui sina tahad oma nõusid edasi loputada, siis keegi sind keelata ei saa, aga ära vähemalt mõista hukka neid, kes seda ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles