Uuring näitas: eestlastel on õnnest puudu need kaks asja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Detsembris Faktum-Ariko poolt läbi viidud küsitluse järgi on Eesti elanikkonnast 82 protsenti enda sõnul õnnelikud ning vaid 18 protsenti elanikest ei ole oma eluga rahul. Enim on Eesti elanikel õnnest puudu hea suhe ja rahulik pereelu.

«Soodsate majanduskasvu tingimuste tuules ongi inimesed üldjoontest õnnelikumad – mida vähem tuleb muretseda selle üle, kas arved on makstud, tuba soe ja lapsed terved, seda rahulolevamad nad on,» kommenteeris tulemusi krediidiandja Raha24 laenu- ja makseosakonna juht Aljona Mets.

Võrreldes Eesti keskmise elanikuga on õnnelikuimad 18-29-aastased noored ja kõrgharidusega inimesed. Soolises võrdluses on Eesti mehed (21 protsenti) naistest (14 protsenti) õnnetumad. Kõige õnnelikumad eestlased elavad Lääne ja Pärnu maakonnas ning saartel (86 protsenti), vähim ollakse oma eluga rahul Lõuna-Eestis (77 protsenti). 

Küsitluse kohaselt 30 protsenti ütlesid, et õnnelikust elust on neil puudu suhe ja pereelu, mida soovivad 33 protsenti meestest ja 26 protsenti naistest. Suuremast palganumbrist unistavad aga 29 protsenti mehi ja 21 protsenti naisi. Vaid 19 protsenti inimestest soovis paremat tervist ja seitse protsenti ilusamat kodu. 

«Viimase aasta palgatõus on kahandanud rahamure ja toonud lauale hoopis uusi väärtusi. Kui majanduskriisi aastatel võeti laenu jooksvateks elamiskuludeks, siis täna kulub raha pigem elamustele ja reisimisele,» lisas Mets.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles