Retseptisoovitus: šokolaaditrühvlid krõbeda musta leivaga

FOTO: Erakogu

Seisma jäänud leivast annab valmistada midagi eriti magusat ja uhket.

Krõbe leivapuru:

  • 6 viilu (200 g) Fazeri Musta leiba 
  • 0,5 tl peenestatud kardemoni või 1 tl jahvatatud kaneeli või mõlemat
  • 3 sl (pruuni) suhkrut

Aseta leivaviilud köögikombaini ja töötle ühtlaseks puruks. Lisa maitseaine(d) ja suhkur ning töötle veel u 10 sekundit, kuni need on ühtlaselt leivapuruga segunenud.

Kuumuta suurem pann, vala sellele pool leivapurust ja rösti keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades u 10 minutit, kuni see on kergelt krõbe. Väiksemal pannil tasuks leivapuru röstida mitmes osas, et see ühtlaselt küpseks. Vala leivapuru pannilt suuremasse kaussi ja lase jahtuda. Sega aeg-ajalt või pudista kätega puru nö lahti, et see tükki ei tõmbuks.

Trühvlid:

200 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi

300 g toasooja toorjuustu

3 sl brändit, konjakit, koorelikööri või külma kanget kohvi

3 sl vedelat mett (soovi korral)

6 sl krõbedat leivapuru + kommide veeretamiseks

Tükelda šokolaad, sulata vesivannil ja sega ühtlaseks. Aseta kaussi toasoe toorjuust, alkohol ja sulatatud šokolaad, vajadusel ka mesi. Sega ühtlaseks ja lisa 6 sl leivapuru. Sega läbi, võta teelusikatäis šokolaadimassi, vormi sellest sõrmede vahel pallikesed ja veereta neid riivleivas. Kokku saab u 30 trühvlit. Hoia külmkapis õhukindlalt suletud nõus.

Tagasi üles