Retseptisoovitus: klassikaline pikkpoiss

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Mõnus pikkpoiss on toidulaual alati oodatud. Kasuta võimalust ja pane jõululaua jäägid ahju.

Vaja läheb:

  • 1 keskmine sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl (oliivi)õli
  • 1 sl võid
  • 2 viilu vanemat seisma jäänud saia
  • u 100 g peekonit
  • 800 g veise- või seahakkliha
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl jahvatatud tšillipipart
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 4 sl paksu tomatikastet või ketšupit
  • 2 muna
  • jõhvikaid, tüümiani- või petersellilehti (soovi korral kaunistamiseks)

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Soojenda pannil või ja õli ning prae selles sibulat kuni see on läbipaistev, lisa küüslauk ja prae veel minut. Rösti vajadusel sai (juhul, kui see on värske ja pehme), murra tükkideks ja purusta köögikombainis. Purusta seal ka tükeldatud peekon. Aseta hakkliha kaussi, lisa praetud aedviljad, saiapuru, purustatud peekon, sool, pipar, paprikapulber, tomatikaste ja kergelt lahti klopitud munad. Sega kõik ühtlaseks massiks.

Määri umbes 15 cm pikkune vorm õliga kokku, suru segu vormi, silu pind ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles