Retseptisoovitus: prantsuse sibulasupp

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Pärast uhket jõululauda võib end kostitada millegi hoopis teistsugusega. Järele jäänud leib leiab kiirelt tee supi sisse.

Vaja läheb:

  • 5 küüslauguküünt
  • 1 kg sibulaid
  • 2 dl valget veini
  • 2 sl võid
  • 1 tl suhkrut
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart
  • 6 petersellivart
  • 10 tüümianioksa
  • 2 loorberilehte
  • 1,5 l veise- või vasikapuljongit
  • 6 viilu Fazer Finest 5-vilja täistera röstsepikut
  • 2 küüslauguküünt
  • 200-400 g tugevamaitselist kõvemat juustu
  • tüümianilehti

Viiluta köögiviljad, aseta need koos veini ja võiga paksema põhjaga potti või suuremale pannile, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Küpseta kaane all madalal kuumusel umbes tunnike. Eemalda kaas, lase aeg-ajalt segades veel umbes 20 minutit küpseda, kuni sibulad on pehmed ja kuldsed. Lisa puljong ja maitsetaimed (petersell, tüümian ja loorber), mille võid omavahel kokku siduda. Lase supil keema tõusta, alanda kuumust ja keeda õrnalt podisedes u 20 minutit. Eemalda maitsetaimed ja maitsesta supp veel värskelt jahvatatud pipraga, vajadusel lisa ka soola.

Rösti sai ja määri poolitatud küüslauguga. Jaota supp kuue kuumakindla kausi vahel, aseta igale saiaviil, puista igale kausile ühtlaselt peale paar peotäit juustu nii, et see katab (paksult) nii saia kui ka supi. Aseta kausid ahju ja grilli ülemise grillelemendiga, kuni juust on kuldne ja mullitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles