Suurepärane! Veel üks Eesti fotograaf tegi mainekal võistlusel ilma

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjutasime täna, et fotograaf Mait Jüriado pulmafoto sai maineka äramärkimise osaliseks. Aga tema pole ainus, kes oma erialal maailmas ilma teeb. Rohkem kui 25-aastase kogemusega Jaak Nilson osales hiljaaegu konkursil, kust tema pilt valiti välja suisa 400 000 osalenud foto seast.

Nilsoni telefoniga võetud pilt sai maailma suurimal telefonifotode konkursil Huawei Next Image 2018. aasta konkursil valitud 600 parima töö hulka. «Isegi sertifikaat anti selle kohta,» märgib Nilson.

Kokku osales võistlusel 400 000 pilti, neist 600 pilti trükitakse ja pannakse Pariisis ka näitusele. «Üldine tase oli väga kõrge, sest telefoniga pildistavad kõik, nii profid kui muidu asjaarmastajad,» ütleb Nilson ise tiheda konkurentsi kohta.

Foto, mis välja valiti, on Jaak Nilsoni Instagramis ja selle tegi fotograaf jaanitulel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best camera is the one that’s with you. Kids had a soap bubbles playtime and I grabbed for a smartphone. I sent this photo to #huaweinextimage competition. There was 400 000 entries from 130+ countries. My photo is shortlisted into TOP 600. I got this email from Huawei? Thank you for joining HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2018. We are delighted to inform you that your submission Summer campfire is shortlisted into TOP 600. Your submission will be exhibited at Paris Photo, Grand Palais in Paris, France. Congratulations again! We are preparing to send you the certificate of 2018 HUAWEI Next-Image Awards? #huaweismartphone #huaweieesti #huaweibaltic #huawei #campfire #fire #estonia #visitestonia #eestifotograafid #travel #eesti #soapbubbles #nature

A post shared by Jaak Nilson ? Photographer (@jaaknilson) on

https://www.instagram.com/p/BouUKGvgBzw/

«Olen olnud 25+ aastat elukutseline fotograaf, praegu on mu peamiseks kireks just aga telefoniga pildistamine,» selgitab Nilson. «Telefonikaamerate kvaliteet on niivõrd hea, et sama pilt on mul kodus lõuendile prinditud 40x60 cm suuruses ja näeb väga hea välja.»

Nilson aga ei hoia oma fototeadmisi vaka all ja näiteks siit saab lugeda tema nõuandeid, kuidas telefoniga häid pilte teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles