Üllatav retseptisoovitus: verivorsti ja ploomidega täidetud kanakoivad

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallegg

Proovi Britt Paju retsepti, mis sobib hästi nii jõululaua krooniks kui ka järgmise päeva roaks, sest saab mugavalt ära kasutada jõululaualt järele jäänud verivorstid. 

Ühtemoodi maitsev ja hõrk on see roog igal ajal.

Vaja läheb:

  • 4  broilerikoiba
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 -3 verivorsti
  • 12 kuivatatud musta ploomi
  • 2 viilu toorsuitsupeekonit
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • soola, pipart
  • tüümianioksi

Valmistamine:

Täidise tegemiseks haki peekon ja ploomid väiksemateks tükkideks ning küüslauguküüs. Eemalda verivorstilt nahk ja pudista sisu ühtlaseks. Pruunista pannil peekon, lisa küüslauk, verivorstisisu ja tüümian ning kuumuta, kuni segu on ühtlane ning pruunistunud umbes 5 minutit jooksul. Lisa ploomid, sega läbi ja maitsesta vajadusel soola-pipraga. Lase segul toatemperatuurini jahtuda.

Kanakoibade konditustamiseks lõika vajadusel kintsuosa küljest ära selgrootükk. Lüki terava noaga liha mööda konti maha. Kondi ja kintsu vahelise lüli juures lõika lihakiud läbi ning lüki edasi kuni koiva alumise osani välja.

Lõika kanakääride abil kont läbi nii, et järele jääb ainult koiva kondiots. Korda sama ka ülejäänud kanakoibadega. Täida kanakoivad toatemperatuurini jahutatud täidisega ning kinnita kintsuosa avaus hambatikkude või lihanõelte abil.

Küpseta kanakoibi 200-kraadises ahjus umbes 45–50 minutit, kuni need on kenad ja kuldpruunid. Eemalda enne serveerimist tikud ning soovi korral seo iga koiva alumisele osale väike tüümianikimbuke. Serveeri kohe ja paku kõrvale näiteks pohlamoosi ja krõbedaid ahjukartuleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles