Hea teada: just selline vaade mõjub kõige paremini su tervisele

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Hea tervise huvides tasub jalutada veekogude ääres.

Hong Kongis läbi viidud uuringust selgus, et aja veetmine veekogude ääres mõjub meie tervisele hästi. Veelgi enam, teadlased leidsid, et inimestel, kes oma vabal ajal külastavad regulaarselt veeäärseid paiku, on väiksem risk kogeda depressiooni.

Teadlased küsitlesid ligikaudu 1000 Hong Kongis elavat inimest, kellest 80 protsenti olid üle viiekümne aasta vanused. Uuriti, kui palju aega veedavad nad veekogude ääres ja kuidas on lood nende tervise ja emotsionaalse heaoluga.

Uuringu kaasautor doktor Jo Garrett tõdes, et Hong Kongi sadamad, rannad ja teised naturaalsed veekogud moodustavad olulise osa avalikust ruumist, vähemalt vanemate elanike jaoks. «Me leidsime, et inimesed, kellel oli vaade sellisele keskkonnale, olid parema tervisega ja inimesed, kes külastasid selliseid kohti regulaarselt, teatasid suuremast heaolust,» sõnas Garrett.

Teadlased leidsid ka, et elades veekogust kümne või viieteistkümne minuti jalutuskäigu kaugusel, veedavad inimesed seal rohkem vaba aega ja saavad sellest ka rohkem kasu, vahendab Elite Daily.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles